Centrul de Studii Sino-Ruse se lansează şi în paginile Adevărul, printr-un proiect unic în România: „China la zi – revista presei de limbă chineză”. Săptămânal, prezentam publicului românesc principalele relatări – şi tăceri! – ale presei chineze. 

Trimestrial, organizăm o dezbatere televizată dedicată realităţilor din China şi nu numai, cu experţi ai Centrului,de Studii Sino Ruse, dar și experți externi. Dezbaterea televizata este moderată de jurnalistul de televiziune Claudiu Lucaci, partener în acest proiect.

Participanții la acest proiect – care vor traduce, analiza, comenta – sunt cercetătorii și vorbitorii de limbă rusă din cadrul ISPRI, la care s-au alăturat vorbitorii de limbă chineză și specialiști (prezenți sau în devenire) pe acest dosar covârșitor. Toți, împreună, vor încerca să cupleze România la temele mari ale dezbaterii internaționale, încercând, în primul rând, să înțeleagă ce se petrece cu lumea noastră și, în al doilea rând, să așeze Bucureștiul pe harta importantă a capitalelor europene care, în maximum cinci ani, vor avea, toate – cele care nu au deja! -, un asemenea institut de cercetare dedicat Chinei.

Partenerul principal al proiectului este Fundația Universitară a Mării Negre „Mircea Malița”, care, prin Bursele anuale de studii Mircea Malița, a făcut posibil ca cercetătorii beneficiari ai acestor burse să devină cercetători asociați ai ISPRI și să fie părtași la proiectul China la zi.

Echipa 

Conducere: Prof Dan Dungaciu 

Echipa de traducători: Paula Toma (coordonator proiect China la zi), Diana-Maria Ghinea și Zahn Yu.